joi, 18 mai 2000

Tura 21-24 Mai 2010 - Muntii MEHEDINTILOR si CERNEI

Ca de obicei, vine weekendul si ne pregatim de duca; avem 3 zile libere, "zburăm" catre Banat.

Vom ajunge vineri noapte la Hotelul Dumbrava de langa Herculane, distanta CJ - Hotel = aprox. 330 km, deci cam 6 ore de condus. Punem corturile langa hotel, dimineata strangem tot, lasam corturile/sacii in masini si ne deplasam motorizat pana la km 19 (sunt borne km in directia Sud-NordEst pe Valea Cernei), lasam personalul, dupa care vom duce masinile inapoi la hotel de unde rugam pe cineva sa ne duca inapoi cu masina respectivului (contra cost) sau ne intoarcem toti soferii cu una dintre masini pe care o lasam acolo si o recuperam seara dupa sfarsitul turei. De aici vom incepe traseul 1:

TURE:

1. Sambata: In Muntii Mehedinti, prin Crovuri, urcare de pe Valea Cernei de la km 19, coborare prin Cheile Ţăsnei - lungime cam 20km, traseu realizabil intr-o zi cu conditia ca la ora 7:00 sa fim in traseu.

2. Duminica: Traseul 2 incepe de langa acelasi Hotel Dumbrava (aprox), de data asta o zi in Muntii Cernei, iar la sfarsitul ei vom cobori tot pe la km. 19 (aprox), de unde a inceput tura din ziua precedenta. De acolo vom repeta procedura cu masinile (vom lasa dimineata o masina acolo cu care seara soferii se vor intoarce la hotel dupa masini cu care vom transporta restul echipei). Vom cobori pe aici: http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/24313667.jpg

Turele 1 si 2 vor fi relativ lungi, dar deosebit de pitoresti.

3. Luni: Vom vizita cateva obiective interesante in jurul Bailor Herculane, va fi o tura mai scurta pentru ca pe la 14-15:00 sa plecam spre casa.

ECHIPAMENT:

Vom merge cu rucsaci mici in care vom cara minimul necesar:
- mancare, apa
- pelerina
- un polar sau un windstopper
- tricou/sosete/chiloti de schimb pentru cazul in care va ploua
- pantaloni lungi si parazapezi OBLIGATORIU - in zona sunt vipere iar parazapezile sunt o masura de precautie obligatorie; nu va panicati, nu e pericol mare, atata timp cat suntem atenti
- bocanci sau semi-bocanci cat mai comozi, de preferat sa tina glezna
- pelerine - musai, ca se anunta vreme instabila

Cine nu are parazapezi si/sau betze de ski + pelerina sa ceara de pe la prieteni sau pe grup (cine e membru sau aspirant CAR Universitar).

Ar fi bine sa ne aducem cel putin o pereche de bocanci/adidasi + haine (pantaloni, tricouri, sosete) de rezerva in cazul in care ploua si ne uda incaltarile de baza, sa avem incaltaminte uscata la corturi.

AUTO:

Cluj/Mures - Alba Iulia - Haţeg - Simeria - Caransebes (prin Portile de Fier ale Transilvaniei, un culoar foarte pitoresc) - Spre Baile Herculane (in sud). Incercam sa ne grupam masinile sau macar sa avem cateva check-pointuri in care sa ne regrupam (benzinarii de pe traseu).

Am atasat track-ul pentru sambata si duminica (asta e aproximativ, trebuie sa primesc in curand track-ul final).

Totodata gasiti pe site-ul domnului Dinu MITITEANU relatarea unei ture de 3 zile in zona Bailor Herculane, unde puteti gasi obiective de vizitat pentru ziua de luni: http://www.dinumititeanu.blogopedia.biz/07-ture-de-vara/trei-zile-pe-langa-herculane. Va rog, sugestii !

Totodata, mai jos gasiti fotografii facute in urma cu doua saptamani de Dinu si Marlene MITITEANU, in Mehedinti si Cernei:


Niciun comentariu: